< Terug naar overzicht

Helpdesk rond diversiteit op werkvloer

Het Antwerps minderhedencentrum de8 vzw lanceert een online-helpdesk rond diversiteit op de werkvloer. Op www.infopuntdiversiteit.be kunnen zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken en leidinggevenden terecht met alle vragen die een divers personeelsbeleid met zich meebrengt.

Het Infopunt Diversiteit speelt in op een actuele nood. “Heel wat bedrijven stellen zich vragen over de omgang op de werkvloer met andere religies en culturen. Omdat ze niet weten waar ze zich aan kunnen verwachten, aarzelen velen om hun personeelsbestand kleur te geven. Vragen en onzekerheden zorgen voor drempelvrees”, klinkt het terecht.
Volgens de verantwoordelijken weten ook personeelsverantwoordelijken zich vaak geen raad met enkele terugkerende problemen. Bijvoorbeeld: mogen moslims tijdens hun pauzes bidden op het werk? Zo ja, waar? Of couranter: waarmee moet ik rekening houden tijdens de ramadan?

Advies en praktische tips


Bedrijven die zich willen engageren en intern een mentaliteitsverandering op gang willen brengen, kunnen een diversiteitsplan opstarten onder begeleiding van het Resoc (Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité). Anderen bleven tot nog toe op hun honger zitten. Zij kunnen voortaan terecht bij het Infopunt Diversiteit. Dat biedt – vrijblijvend - advies én praktische tips bij ad hoc-problemen.
Zo beschikt het Infopunt over heel wat informatie over vormingen, consultancy, gespecialiseerde organisaties, overheidssubsidies en dies meer. Daar waar nodig, zal het doorverwijzen naar de juiste instanties.

Maatwerk


Een team deskundigen van de8 buigt zich over elke vraag en tracht instrumenten aan te reiken om tot een oplossing te komen. Omdat pasklare oplossingen niet bestaan, bieden zij antwoorden op maat van het bedrijf. Tijdens de maanden die volgen op een vraag kan het bedrijf rekenen op opvolging en steun.

Contact


Via www.infopuntdiversiteit.be kunnen bedrijven hun vragen kwijt in alle discretie. Binnen 24 uur volgt bevestiging van de ontvangst van de vraag en niet veel later neemt een medewerker persoonlijk contact op met het bedrijf. Inhoudelijke feedback volgt binnen tien werkdagen.

Het Infopunt Diversiteit is een initiatief van de8 vzw, het Antwerpse Minderhedencentrum (www.de8.be).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen