< Terug naar overzicht

“Het idee dat lage lonen het concurrentievermogen vooruithelpen, is gewoon fout”

Die uitsprak komt van Jeffrey Pfeffer, één van de absolute HRM-toppers, in een nieuw interview in HR Square van september. Op dinsdag 24 september geeft hij op vraag van HR Square een masterclass in Brussel.

“Als u de lonen laag houdt, maar de medewerkers niet in staat stelt om een degelijke productiviteit te halen, dan krijg je een lage loonstandaard, maar hoge loonkosten. Het idee dat lage lonen het concurrentievermogen vooruithelpen, is gewoon fout”, zegt Jeffrey Pfeffer in HR Square.

Hij wijst er meteen ook op dat dit zowel voor landen als voor ondernemingen geldt: “Kijk naar de lijst met de meest competitieve landen van het World Economic Forum. Daar prijken heel wat Noord-Europese landen op, terwijl de lonen daar niet bepaald laag liggen. Kijk ook naar Southwest Airlines, die al geruime tijd de hoogste lonen in de sector betaalt, maar ook de enige luchtvaartmaatschappij in de VS is die altijd al winst geboekt heeft. Nog een overtuigend voorbeeld: Costco heeft hogere lonen en meer extralegale voordelen dan Wal-Mart, maar boekt een hogere winst per werknemer.”

Het hele interview vindt u in HR Square van september. U kunt Jeffrey Pfeffer ook zelf ontmoeten: op dinsdag 24 september geeft de gerenommeerde Amerikaanse professor op vraag van HR Square een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies. Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken als ze meer aandacht besteden aan bepaalde HR-praktijken?

Jeffrey Pfeffer is hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’.

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen