< Terug naar overzicht

Hoe waardegedreven leidinggeven in de zorg?

Naar aanleiding van de 75'ste verjaardag van Zorgnet Vlaanderen verscheen een feestpublicatie die focust op ethisch geïnspireerd leiderschap in de zorg: 'De kracht van mensen - over waardegedreven leidinggeven in de zorg'.

Driekwart eeuw verbondenheid van organisaties die zich inzetten voor de zorg. Wat is hun inspiratie? Wat is de rode draad? Vanwaar komen we? En hoe willen ze de fakkel doorgeven? Aan de hand van getuigenissen van personen in een directiefunctie gaat dit boek op zoek naar de essentie van waardegedreven leidinggeven in een zorgvoorziening anno 2013.

Welke geschiedenis neem je mee als leidinggevende, hoe geef je die door, wat zijn de moeilijkheden, uitdagingen en opstekers? Kortom, wat is de grondinspiratie om de zorg op directieniveau waar te maken en zo de bezieling bij alle betrokkenen in de zorg te laten floreren? 'De kracht van mensen' biedt een fragmentarische inkijk in 'het leven zoals het is' in de directiekamer van een zorgvoorziening.

Het boek is prachtig geïllustreerd met tekeningen van Charlotte Peys, kost 15 euro (excl. verzendingskosten) en kan besteld worden via post@zorgnetvlaanderen.be.

Info: www.zorgnetvlaanderen.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen