< Terug naar overzicht

Honden op de werkvloer. Volgende hype?

Steeds meer Amerikaanse bedrijven laten toe dat werknemers hun hond meebrengen naar het werk. Hun aanwezigheid zou de werksfeer ten goede komen, stressniveaus doen dalen en de productiviteit doen stijgen.

Sommige trendwatchers gaan zelfs zo ver om honden als het ‘must-have accessoire’ te bestempelen. De website Science X, een online nieuwsdienst over technologie, onderzoek en wetenschap, verzamelde het bestaande onderzoek over de voordelen van huisdieren op het werk.

Het merendeel van het onderzoek verwijst naar de voordelen op het vlak van welzijn. Zou zou de aanwezigheid van honden op de werkvloer een positieve impact hebben op het welzijn van medewerkers en niet alleen op dat van de hondeneigenaar zelf. Honden op de werkvloer bevorderen interacties tussen werknemers, wat moet leiden tot een betere sfeer op het werk. Ander onderzoek suggereert dat de aanwezigheid van honden stressniveaus van medewerkers doet dalen.

Honden zouden bovendien een positief effect hebben op de productiviteit. Al blijkt dat vooral uit experimentele studies en niet zozeer uit onderzoek op het terrein.
Ander onderzoek laat verstaan dat het toelaten van honden een manier is om medewerkers te behouden. Hondeneigenaars zouden het feit dat ze hun hond mogen meebrengen immers zien als een extralegaal voordeel. Kortom, medewerkers toelaten hun hond mee te brengen naar het werk zou een bepalende factor in een employer branding kunnen worden.

Toch zijn er enkele aandachtspunten. Niet iedereen is een hondenliefhebber. Anderen zijn allergisch. Ook daarmee moet rekening gehouden worden. Veel hangt bovendien af van hoe een hond zich gedraagt in de buurt van andere honden en/of mensen. En wat als een kwart van uw personeel hondenliefhebber is? Dan worden uw werkplaatsen en kantoren kennels...

Bron: phys.org

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen