< Terug naar overzicht

HR-directeur in Nederland verdient 95.208 euro per jaar

HR-professionals verwachten meer werkdruk en een verschuiving van taken. Meer salaris zit er echter niet in, denken ze. Een HR-directeur heeft in Nederland een vast jaarsalaris van gemiddeld 95.208 euro. Een P&O-manager, zeg maar HR-manager in Nederland, moet het stellen met 62.500 euro.

Dat blijkt uit HR Trends 2010-2011, een representatief onderzoek van HR-dienstenbedrijf ADP Nederland, consultant Berenschot en Performa Uitgeverij. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder 819 Nederlandse HR-professionals.

HR-afdelingen houden zich vooral bezig met uitvoerende taken, zoals de personeelsadministratie (81 procent). In mindere mate zijn ze ook bezig met adviserende werkzaamheden, zoals organisatieadvies (53 procent) en management development (40 procent).

Drie op de tien HR-managers (30 procent) maken geen deel uit van het managementteam. Nochtans zullen HR-afdelingen een meer adviserende rol in de organisatie op zich moeten nemen om belangrijke HR-thema`s zoals vergrijzing en arbeidsproductiviteit strategisch te behandelen. De HR-afdelingen willen daarom meer doen aan talent development (61 procent) en verbetering van de arbeidsmarktcommunicatie (48 procent).

Ruim de helft van de HRM’ers denkt dat hun functie zwaarder wordt door een toename van algemene managementtaken (58 procent) en advies aan derden (52 procent). Ruim zes op de tien (62 procent) verwacht dan ook dat de HR-functie sowieso zwaarder wordt.

Ondanks de toenemende werkdruk, verwacht slechts 22 procent van de HR-medewerkers promotie te maken. Meer dan één op de vier (28 procent) geeft aan de afgelopen twee jaar promotie te hebben gemaakt. Opvallend is dat vrouwen vaker dan mannen promotie maakten (31 procent tegen 23 procent).

Ondanks de verwachte verzwaring van de functie, verwacht bijna de helft (44 procent) dat het salaris niet zal stijgen. Bijna vier op de tien HR-medewerkers (37 procent) meent zelfs minder dan marktconform te verdienen.

Gemiddeld vast jaarsalaris volgens HR-functie (m/v)


• Directeur HRM: 95.208 euro
• Externe managementconsultant/organisatieadviseur: 65.200 euro
• P&O-manager: 62.500 euro
• Externe HR- of personeelsadviseur: 54.700 euro
• Hoofd salarisadministratie: 50.000 euro
• Personeelsfunctionaris: 45.700 euro
• Salarisadministrateur: 40.100 euro
• Medewerker personeelszaken: 28.900 euro

Bron: Personeelsnet (Nederland)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen