< Terug naar overzicht

HR in ontwikkelde economieën springt niet goed genoeg om met vaardigheden en competenties

Volgens de recente IBM Global Human Capital-studie zou meer dan 60% van de HR-professionals die actief zijn in volgroeide markten het moeilijk hebben om de cruciale vaardigheden van hun werknemers te identificeren en om deze te ontwikkelen in functie van het competitief blijven van de onderneming. Dat maakt de organisaties in de ontwikkelde economieën extra kwetsbaar voor de concurrentie uit de nieuwe economieën. Niet alleen de loonkost is dus een handicap…

Aan de rondvraag van IBM Consulting namen wereldwijd 300 Chief Human Resources Officers deel. We gaan uitgebreid in op de resultaten van deze enquête in HR Square nr. 24 van deze maand. We geven u nu echter al enkele hoofdconclusies mee.

- Bedrijven in volgroeide markten hebben meer te kampen met verouderende werknemers. Dat heeft een negatieve impact op hun concurrentiepositie ten opzichte van bedrijven in opkomende en groeiende markten.

- Weinig bedrijven vragen hun executives of HR-personeel om verantwoording af te leggen over het aantrekken, ontwikkelen en behouden van menselijk kapitaal.

- Geld dat besteed wordt aan opleidingen moet niet verantwoord worden.

- Het 'aankopen' van talent van buiten de firma verhoogt het risico op misnoegdheid bij de reeds aanwezige medewerkers en kan de kans op het verlies van getalenteerde werknemers verhogen.

- Bedrijven die investeren in het opbouwen van talent maken hogere winsten. Maar bedrijven die investeerden in managementontwikkelingsprogramma's kennen op dat niveau een hoger personeelsverloop. Dit suggereert dat bedrijven die intern investeren in het ontwikkelen van talent kansen moeten creëren voor individuele personen ofwel het risico lopen hen te verliezen aan andere ondernemingen.De resultaten van deze enquête worden op 1 juni gepresenteerd op een seminarie. Voor informatie en inschrijvingen: www.ibm.com/be/events/hcm.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen