< Terug naar overzicht

HR-manager verdient meer in non-profitsector

Een HR-manager kan, als het om salaris gaat, beter in de non-profitsector gaan werken. In de profitsector verdient de HRM’er beduidend minder.

Dat het salaris voor een HR-manager hoger ligt in de non-profit blijkt uit de Beloningsindex 2007 (salarisontwikkeling over 2006), een jaarlijks terugkerend beloningsonderzoek van Mercer en ADP Nederland bij meer dan 500 organisaties. Het Nederlandse vakblad P&O Actueel kon de studie inkijken.

In het onderzoek is men uitgegaan van het basissalaris (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld, dertiende maand en eventuele vaste bonus. Opmerkelijk: een HR-manager in de non-profitsector verdient 21,11% méér dan zijn collega in de profitsector. Een personeelsmanager verdient in de non-profitsector gemiddeld 65.400 euro. Dat is 11.400 euro méér dan in de profit.

Een andere opvallende ontwikkeling: het salaris van vrouwen in de non-profitsector stijgt harder dan dat van de mannen. De salarisstijging van vrouwen in de non-profitsector is met 2,94% bijna 1% hoger. In de profitsector is het verschil tussen mannen en vrouwen kleiner.

Verder is de salarisstijging in de profitsector hoger dan die in de non-profitsector. In de profit is de stijging 3,49%, terwijl in de non-profit de salarisstijging beperkt blijft tot 2,65%.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen