< Terug naar overzicht

In 2015 is 1 op de 4 werknemers in social profit ouder dan 50

Verso, de Vereniging voor Social Profit Ondernemingen, lanceert een code met tien tips om social-profit-organisaties aan te moedigen een leeftijdsbewust personeelsbeleid te voeren. Dat zal ook noodzakelijk zijn met de vergrijzing, die in de sector nog harder toeslaat.

De vergrijzing van onze samenleving zal niet alleen de zorgvraag doen toenemen, maar ook de vraag naar personeel. Tegelijkertijd vergrijst en ontgroent het medewerkersbestand in de social profit in een snel tempo. In 2015 zal bijna één op de vier werknemers in de social profit ouder zijn dan 50.

Beide tendensen zal de vraag naar personeel op korte termijn enorm doen stijgen. Naast inspanningen om de instroom van jongeren te verhogen, moeten de sector ook inspanningen doen om ervaren werknemers aan te trekken en te houden.

Verso roept daarom alle socialprofitondernemers op om werk te maken van een leeftijdsbewust personeelsbeleid en lanceert een gids met tien tips om meer vijftigplussers aan te werven.

“Maar de sector is niet alleen op zoek naar verpleegkundigen, maar ook naar paramedici, onderhoudspersoneel, boekhouders, informatici, administratief bedienden enzovoort. Voor de toekomst heeft de social profit heel wat troeven in de hand voor mensen die dicht bij huis willen werken in een sector waar het menselijk engagement voorop staat”, zegt Bruno Aerts, directeur van Verso.

De Code leeftijdsbewust aanwervingsbeleid in de social profit wordt gratis aangeboden op www.verso-net.be en zal ook onder de social-profit-ondernemingen verspreid worden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen