< Terug naar overzicht

Interessante projecten kwaliteitsprijs 'Excellentie in ziekenhuismanagement'

Met een innoverend zorgtraject om zwangerschapsdiabetes campusoverschrijdend aan te pakken heeft het OLV-ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove de kwaliteitsprijs 'Excellentie in ziekenhuismanagement 2012' binnengehaald. Andere sterke projecten werden genomineerd.

Rode Kruis-Vlaanderen en het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap van de KU Leuven organiseerden de prestigieuze uitreiking voor de derde keer. De organisatoren riepen het concept rond 'Excellentie in ziekenhuismanagement' in 2010 in het leven.

De jury nomineerde vijf sterke projecten. Naast het winnende project, nam OLV Aalst ook deel met een zorgprogramma rond intimiteit en seksuele gezondheid voor kankerpatiënten. UZ Antwerpen koos voor een project over het elimineren van activiteiten zonder toegevoegde waarde in zorgprocessen en het efficiënter inrichten van ruimtes op verpleegafdelingen.

Het AZ Damiaan uit Oostende koos voor een minutieus voorbereid traject waarbij twee campussen op een week tijd naar een nieuw gebouw verhuisden. Met een project over de invoering van een kwaliteitsmuur met meetpunten op elke afdeling waagde het AZ Groeninge in Kortrijk ook zijn kans.

Het OLV-ziekenhuis van Aalst sleepte echter de kwaliteitsprijs 2012 in de wacht met het concept 'Zorgpad zwangerschapsdiabetes', een campusoverschrijdende samenwerking tussen de diensten verloskunde, pediatrie en endocrinologie. Het doel is een adequate screening van zwangere vrouwen en de behandeling van zwangerschapsdiabetes. Natascha Deprez, verantwoordelijke van het winnende project, mocht in het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht een cheque van 12.500 euro ontvangen.

Bron: Zorgnet Vlaanderen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen