< Terug naar overzicht

Internationale Dag van de Verpleegkunde

Verschillende ziekenhuizen en instellingen hebben op 12 mei hun verpleegkundigen in de bloemetjes gezet met allerlei acties. Ook de Vlaamse overheid deed mee: op die dag startte de campagne 'Word zorgverlener'.

Vlaanderen wil werken aan een positieve boodschap en correcte beeldvorming over werken in de zorgsector. Dat is nodig om de zorgnood in de toekomst op te kunnen vangen. De website www.wordzorgverlener.be is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in zorgberoepen, zowel schoolverlaters als personen die aan een carrièrewissel denken.

"De zorgsector is een innoverende en boeiende werkomgeving", aldus ambassadeur zorgberoepen Lon Holtzer: "We zijn op zoek naar mensen met die unieke combinatie van hoofd, hart en handen, een combinatie van IQ en EQ. We zoeken mensen die kiezen voor sociale contacten, teamwerk, specialisatie, menselijke nabijheid en betrokkenheid. Allemaal in een mix naar wens in één beroep en met de mogelijkheid om te specialiseren. Elk zorgberoep van verzorgende tot arts en alle beroepen daartussen, geven je de kans om te groeien, te leren en te verdiepen. Zorgverlener is een fantastisch beroep, en dat mag heel Vlaanderen weten!"

Bron: www.wordzorgverlener.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen