< Terug naar overzicht

Jongerenbonus non-profit afgeschaft

De Vlaamse regering besliste om de ‘jongerenbonus non-profit’ te laten uitdoven. Hierdoor zijn 800 banen voor laaggeschoolde jongeren bedreigd, zegt vakbond LBC-NVK.

De Vlaamse regering besliste om de ‘jongerenbonus non-profit’ te laten uitdoven vanaf 1 januari 2017, zoals gepland in de begrotingsopmaak 2017. Door de staatshervorming werd Vlaanderen bevoegd voor de maatregel die zijn oorsprong vond in het Generatiepact. De bedoeling van de maatregel was bijkomende werkgelegenheid te scheppen voor laaggeschoolde jongeren in de social-profitsector.

De Vlaamse regering stelt drie acties voor om de maatregel te laten uitdoven. Zo zijn er geen nieuwe aanwervingen of indiensttredingen meer mogelijk vanaf 1 januari 2017. Werknemers die uitstromen uit de maatregel, kunnen niet worden vervangen en de lopende contracten, van werknemers die niet zijn uitgestroomd uit de maatregel, worden maximaal tot en met 31 december 2018 gesubsidieerd. Over dit besluit wordt nog advies ingewonnen van de Raad van State.

Vakbonden reageren teleurgesteld. Door het schrappen van de jongerenbonus zijn 800 banen voor laaggeschoolde jongeren bedreigd. Concreet gaat het om begeleiders en logistieke functies in de buitenschoolse kinderopvang, om logistieke functies, animatoren en chauffeurs in dagverzorgingscentra en om kansen voor jongeren in het stelsel deeltijds leren/deeltijds werken binnen heel de non-profit.

Bron: Persbericht Vlaamse regering/LBC-NVK

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen