< Terug naar overzicht

Lieten trekt tien miljoen uit voor proeftuinen innovatie ouderenzorg

Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten zal 10 miljoen uittrekken voor de oprichting van een reeks 'proeftuinen' rond vernieuwende oplossingen voor de ouderenzorg. De bedoeling is de zorgsector, ondernemingen en kennisinstellingen samen te brengen om nieuwe zorgdiensten uit te denken.

Het Agentschap voor Innovatie en Wetenschap (IWT) lanceert een projectoproep naar thuiszorgorganisaties, lokale dienstencentra, rusthuizen, mantelzorgers, huisartsen, verplegers en bedrijven. Het IWT zal de ingediende projecten dan tegen het licht houden en eventueel subsidies toekennen. Mogelijk volgt er in 2014 nog een nieuwe oproep.

Concreet denkt Lieten onder meer aan zorgverlening georganiseerd door de wijk of aan een knop op de tv waarmee bejaarden rechtstreeks in contact staan met hun zorgcoördinator. Maar ook andere vormen van domotica en tools komen in aanmerking, net zoals een soort 'facebook voor mantelzorgers'.

De minister laat tot slot nog weten dat ze bekijkt of de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen (GIMV) geen zorgfonds kunnen oprichten dat risicokapitaal kan verschaffen aan bedrijven die nieuwe zorgdiensten en -producten ontwikkelen.

Bron: IWT, De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen