< Terug naar overzicht

Loonontsporing in 2004?

Belgische werknemers van multinationals zouden in 2004 gemiddeld een netto-loonsverhoging mogen verwachten van 2,8%, althans volgens een enquête van Mercer Human Resource Consulting. Daarmee zouden ze meer binnen rijven dan hun collega’s in de andere Europese landen. Naar aanleiding van deze enquête sloeg het VEV andermaal alarm over de hoge Belgische loonkost en het concurrentievermogen. Terecht?

In een reactie op de cijfers van Mercer hebben het Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de Vlaamse Kamers van Koophandel het onomwonden over een “loonontsporing”. De Belgische werknemers van multinationals zouden volgend jaar van een loonsverhoging met 4% kunnen genieten. Verminderd met een verwachte inflatie van 1,2%, zou er netto 2,8% overblijven. In Italië zou de netto-loonstijging 2,6% bedragen. Buurlanden (en voornaamste handelspartners) Nederland, Duitsland en Frankrijk doen het aanzienlijk bescheidener.

“De loonstijging komt nog eens bovenop de loonindexering. Deze loonontsporing staat haaks op de povere economische groei en ondergraaft de lastenverlaging van de federale overheid. Het VEV en de Vlaamse Kamers (samen Voka) roepen de overheid en de sociale partners op een doorgedreven beleid van loonmatiging te voeren”, reageert de Vlaamse ondernemersorganisatie.

De cijfers zijn voorspellingen van gemiddelden voor verschillende werknemerscategorieën (arbeiders, bedienden, technici, managers en topverantwoordelijken) op basis van een rondvraag bij multinationals. Het past hierbij twee reserves te maken: het gaat over voorspellingen (dus toekomstperceptie) en over lonen in multinationals (dus niet in KMO’s, die in België zeer belangrijk zijn). Hoe correct en veralgemeenbaar de voorspellingen zijn, moet de toekomst uitwijzen. Vragen over de representativiteit en de validiteit van de enquête kunnen nu al gesteld worden. Dat deed trouwens ook directeur-generaal Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

In ieder geval pleit het VEV opnieuw om naast een lastenverlaging een doorgedreven beleid van loonmatiging te voeren: “Het volgende interprofessionele loonoverleg in ons land zou net als in Nederland moeten uitgaan van een loonstop. Ook zou, net als in de rest van de EU, in het loonoverleg rekening gehouden moeten worden met de aanpassingen aan de prijsindex. Dit enkel om te beletten dat prijsaanpassingen automatisch bovenop de loonafspraken komen. Overschrijdingen van de loonnorm in de periode 2003-2004 moeten ten slotte bij het volgende loonoverleg worden gecorrigeerd.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen