< Terug naar overzicht

Lynda Gratton geeft inzicht in nieuwe werkwereld én nieuw HRM

Op donderdag 23 juni 2011 woonden meer dan 250 deelnemers de lezing en het debat bij van professor Lynda Gratton, één van de invloedrijkste managementdenkers ter wereld én HR-autoriteit, in Metropolis Antwerpen, een organisatie van HR Square. Ze lichtte er de op handen zijnde veranderingen in de arbeidswereld toe.

Lynda Gratton, professor Management Practice aan de London Business School, heeft niet alleen een krachtige boodschap, ze weet die ook op een meeslepende manier te brengen. Haar lange uiteenzetting in de Metropolis Antwerpen verveelde dan ook geen seconde. Ook de 40 deelnemers die eerder op de dag al haar zeer exclusieve workshop gevolgd hadden, kregen nog extra boeiende informatie.

Uiteraard verwees Gratton naar haar zopas verschenen boek ‘The Shift – The Future of Work is Already Here’, maar ze gaf het publiek ook al een inzicht in de nieuwste bevindingen van haar onderzoek over de evoluties (én revolutie) in de manier waarop we werken én de aangepaste HR-aanpak in die nieuwe situatie.

Op de website vindt u meer uitleg en vanzelfsprekend komen we er later ook nog op terug. Nu al geven de kernboodschap mee. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van de werkrevolutie?

● Een combinatie van vijf krachten zal de (werk)wereld fundamenteel veranderen: technologie, globalisering, demografie, maatschappelijke trends en de problematiek van energiebronnen/duurzaamheid.

● Dat levert drie gevaren op: fragmentering (de versplintering van de werkwereld), isolatie en uitsluiting (van een grote groep ‘nieuwe armen’).

● Dat biedt ook drie kansen: ‘co-creation’ (samenwerking), engagement (en evenwicht) en ‘micro-entrepreneurship’ (ondernemerschap en creativiteit).

● Er komt een drievoudige ‘shift’ in de jobs en carrières:

■ Van oppervlakkige generalist naar ‘serial master’.
■ Van eenzame concurrent naar innovatieve samenwerker.
■ Van gulzige, passieve consument naar gedreven, actieve producent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen