< Terug naar overzicht

Meer studenten kiezen voor de zorg- en welzijnssector

Zorgambassadeur Lon Holtzer start een nieuwe campagne om studenten te ronselen voor de zorg- en welzijnssector. De vorige campagne 'Ik ga ervoor' heeft haar vruchten afgeworpen en is nu aan een opvolging toe.

"We focussen bij deze campagne op de positieve aspecten van een zorgberoep die vaak te weinig belicht worden. We willen vermijden dat mensen niet voor een zorgberoep kiezen omdat ze daarvan een verkeerd beeld hebben. Er overleven nog altijd hardnekkige, maar foute percepties over zorgberoepen. De job is geëvolueerd en biedt meer troeven dan men denkt", aldus de zorgambassadeur.

'Waarom ik verpleegkundige werd? Om het verschil te maken en voor de flexibele uren’. Dat is een van de slogans waarmee de Vlaamse overheid zorgberoepen wil promoten. "Onze inspanningen om meer kandidaten te vinden voor zorgberoepen laten niet af. Dat is ook broodnodig", vertelt Lon Holtzer. De nieuwe campagne met tv-spot en affiche (zie www.ikgaervoor.be) start nu omdat er op dit moment veel jongeren voor hun studiekeuze staan. "Een studiekeuze maken zonder te weten waarvoor je kiest, is niet meer van deze tijd", vindt Holtzer.

Een van de mogelijkheden om te proeven van de zorg- en welzijnssector is het volgen van een inleefmoment. Tijdens zo een inleefmoment draait een deelnemer een dag mee op de werkvloer. Zo merk men meteen of het klikt met de job of niet. Tussen 19 januari 2012 en april 2013 zijn er 523 van deze inleefmomenten geregistreerd op de website www.ikgaervoor.be. Van de kandidaten is 22 percent mannelijk. Dat is volgens Holtzer een mooi resultaat in een sector die overwegend vrouwelijk is. Nog eens 180 personen deden een rechtstreekse aanvraag bij de zorgambassadeur.

De aanzienlijke stijging van het aantal kandidaten voor inleefmomenten is een duidelijk signaal dat er interesse is voor werken in de zorgsector. Mensen uit alle leeftijdscategorieën nemen eraan deel: schoolverlaters maar ook zij-instromers die een nieuwe wending willen geven aan hun carrière. Via www.ikgaervoor.be kunnen geïnteresseerden een inleefmoment aanvragen of gewoon meer informatie vinden over studeren en werken in de zorg- en welzijnssector.

Bron: Weliswaar

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen