< Terug naar overzicht

Meer taalklachten over personeel welzijnssector

De jongste tijd zijn er meer klachten ingediend over Nederlandsonkundig personeel in welzijnsvoorzieningen. Dat antwoordde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een vraag van Marc Demesmaeker (N-VA). De minister onderzoekt of er een formele norm kan worden opgelegd voor de kennis van het Nederlands van het zorgpersoneel in een door de Vlaamse overheid erkend woonzorgcentrum.

Volgens Vandeurzen hoort Nederlandsonkundigheid niet thuis in de Vlaamse zorg- en dienstverlening: "Ik zie de aanwezigheid van Nederlandsonkundig personeel vandaag als een alarmsignaal dat er onvoldoende kwalitatieve zorg verleend wordt. De ingediende klachten zijn echter vaak te weinig concreet. Ik kan geen maatregelen nemen als er geen concrete klachten of gegevens bekend zijn bij de overheid."

De problemen hebben volgens de minister onder meer te maken met de tewerkstelling van buitenlands personeel. "Uit onderzoeken door de Zorginspectie blijkt dat voorzieningen, in weerwil van de beloften van uitzendbureaus, in de praktijk geregeld moeten vaststellen dat deze geen dienstige werkervaring en/of gerichte opleiding hadden genoten, dat de beloofde huisvesting niet voorzien was en de beloofde basiskennis Nederlands ontbrak", aldus Vandeurzen.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen