< Terug naar overzicht

Meer ziekenhuizen kunnen nu hartpatiënten redden

Op 15 juni maakte minister Laurette Onkelinx de nieuwe normen voor de behandeling van hartpatiënten bekend. Kleinere ziekenhuizen kunnen voortaan patiënten dichter bij huis helpen. En wie een hartinfarct krijgt, kan ook rekenen op snellere hulp, omdat de MUG niet meer moet omrijden.

Laurette Onkelinx, federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, spreekt van 'de grootste hervorming in drie jaar'. Voortaan zullen kleinere ziekenhuizen meer hartingrepen kunnen uitvoeren, zoals het plaatsen van een stent om een vernauwde kransslagader te verwijden. Die ingreep was tot nog toe voorbehouden aan hartklinieken die ook de grote operaties uitvoeren, zoals overbruggingen. Zorginstellingen die zich moesten beperken tot het stellen van diagnoses, via een echo of elektrocardiogram, kunnen vanaf nu een aanvraag indienen om hun aanbod uit te breiden.

Deze normen cardiologie steunen op nieuwe wetenschappelijke inzichten en brengen kwaliteitsvolle zorg dichter bij de bevolking. Ook wordt de samenwerking tussen ziekenhuizen aangemoedigd.

Bron: De Morgen, Zorgnet Vlaanderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen