< Terug naar overzicht

Meerjarenplan Onkelinx gestart

Minister Onkelinx wil duidelijk werk maken van een eerste punt in haar actieplan de promotie van het verpleegkundig beroep. Ze vraagt de instellingen om verpleegkundigen te selecteren die in de laatste jaren van het secundair onderwijs willen getuigen over hun beroep. De verpleegkundigen krijgen hiervoor een opleiding en campagnemateriaal.

Het Meerjarenplan van federaal minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) bevat maatregelen om de aantrekkelijkheid van het verpleegkundig beroep te vergroten. Meer actieve verpleegkundigen zijn nodig om de kwaliteit van de zorg en de grotere vraag naar zorg in de toekomst te waarborgen.
In september 2008 gaf de Nationale Raad voor de Verpleegkunde advies over het eerste voorstel voor het meerjarenplan van minister Onkelinx. Op 24 maart 2009 lichtte de minister de leden van de Commissie Volksgezondheid van de Kamer in over de concrete voorstellen die zij wil nemen in functie van het budget dat er beschikbaar is.
Het plan telt vier actiedomeinen: vermindering van de werklast en van de stress, de kwalificaties, de bezoldiging, de sociale erkenning en betrokkenheid bij het besluitvormingsproces. Het plan richt zich naar drie sectoren: de ziekenhuizen, de rusthuizen en de thuisverpleging.

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen