< Terug naar overzicht

Minder deelnemers toelatingsproef arts

Voor de eerste examensessie voor het toelatingsexamen voor arts en tandarts zijn 5578 deelnemers ingeschreven. Dat is een lichte daling in vergelijking met 2014, toen 5742 kandidaten meededen.

Dit jaar schreven zich minder deelnemers in voor de eerste examensessie voor het toelatingsexamen voor arts en tandarts, 5578 in plaats van 5742 vorig jaar. Het examen ziet er ook anders uit dan vorig jaar. Zo is het aantal wetenschapsvragen opgetrokken van 40 naar 60, zodat één vraag minder zwaar doorweegt op de slaagkansen.

De wijzigingen zijn er gekomen op aangeven van een begeleidingscommissie die vorig jaar werd aangesteld door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Het is haar bedoeling de kwaliteit van het examen te verhogen, nadat er bij de voorgaande edities verschillende problemen opdoken met kandidaten die de resultaten aanvochten.

De opleidingen voor arts en tandarts zijn de enige universitaire opleidingen waarvoor de toegang beperkt wordt door een toelatingsexamen. Dat is omdat de toegang tot het beroep gereguleerd wordt: jaarlijks mogen er in België maar 1230 nieuwe (tand)artsen bijkomen, van wie 738 in Vlaanderen.

Bron: Het Laatste Nieuws/De Standaard

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen