< Terug naar overzicht

Minder loon in ruil voor meer werkzekerheid

Een enquête van de krant Het Laatste Nieuws bewijst dat de schrik er goed in zit bij de werkende Vlaming. Zes op de tien acht de kans 'groot tot zeer groot' dat ze in 2009 hun job verliezen. Eén op de drie is daarom bereid in te leveren op zijn loon in ruil voor werkzekerheid. En meer dan zeven op de tien Vlamingen willen meer uren werken voor hetzelfde loon.

Enkele vaststellingen uit de enquête van het onderzoeksbureau Field Research bij duizend Vlamingen:

Kans op jobverlies zeer groot


De recessie slaat hard toe, zeker in de hoofden van de Vlamingen. De angst om door een faillissement of herstructurering zonder werk te vallen, is de jongste jaren nooit zo groot geweest. 29 procent van de werkende Vlamingen acht de kans ‘zeer groot’ in 2009 zijn job te verliezen. Nog eens 34 procent acht die kans ‘groot’.

Amper acht procent is er gerust in


Slechts een kleine minderheid van acht procent is er vrij gerust in en acht de kans ‘zeer klein’ tot ‘onbestaande’ in 2009 ontslagen te worden.

Lager loon en meer arbeidsuren


De onzekerheid is zelfs zo groot, dat bijna 34 procent van de werkende Vlamingen bereid is om voor een lager loon te werken, als ze maar aan de slag kunnen blijven. 72 procent wil desnoods langer werken voor hetzelfde salaris.

Werklozen pessimistisch


Bij de werklozen is het pessimisme zo mogelijk nog groter: 85 procent acht de kans ‘groot’ tot ‘zeer groot’ ook in 2009 geen job te vinden.

Crisis duurt een jaar


Van alle ondervraagde Vlamingen vreest 83 procent dat de crisis in 2009 alleen maar erger wordt. Al gelooft driekwart van de Vlamingen dat de recessie hooguit nog een jaar zal duren.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen