< Terug naar overzicht

Minister investeert in consultatiebureaus

Steven Vanackere, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, investeert 600.000 euro extra om de kwaliteit van de consultatiebureaus van Kind en Gezin te verhogen. De minister financiert met de extra middelen een project om nieuwe artsen in de consultatiebureaus extra bij te scholen tot preventiearts.

Ouders kunnen met hun kindje jonger dan 3 jaar in één van de 330 consultatiebureaus in Vlaanderen terecht voor een gratis preventief onderzoek. Het kind wordt er gemeten en gewogen. Een arts in het bureau onderzoekt het kind en geeft het gratis vaccinaties. Om de kwaliteit van het onderzoek te verhogen, zullen nieuwe artsen in de consultatiebureaus een inscholingscursus tot preventiearts en een kijk- en doestage op het veld volgen. Ze worden hierbij begeleid door een ervaren consultatiebureau-arts of mentorarts. Alle nieuwe stagiair-artsen (100 in totaal) en 32 mentorartsen krijgen de speciale opleiding. Ook de volgende jaren blijft minister Vanackere in deze opleiding investeren.

Daarnaast krijgen de consultatiebureaus ook eenmalig extra middelen die ze kunnen besteden aan de vorming van vrijwilligers en het verbeteren van de accommodatie van de consultatiebureaus en het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Ook kunnen ze met het extra geld de gestegen kosten voor nutsvoorzieningen en het aankopen van grotere professionele koelkasten om de gestegen vaccinvoorraad in te bewaren, dekken.


(Bron: Persbericht Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen