< Terug naar overzicht

Ministers ondersteunen bedrijven bij gezondheidspreventie

Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zullen een samenwerkingsovereenkomst sluiten om, via preventiecoaches, bedrijven te ondersteunen bij het opzetten van een geestelijk gezondheidsbeleid.

Dat kondigde Kris Peeters' kabinetsdirecteur voor Werk Bart Ooghe aan op de studiedag 'Preventie en aanpak burn-out in de zorgsector', georganiseerd door Zorgnet Vlaanderen.

“Deze regering moet enkele moeilijke hervormingen doorvoeren”, zegt Ooghe. “We vragen veel van de mensen, maar het is belangrijk hen te blijven motiveren en de nodige begeleidende maatregelen te nemen voor een leefbare werkomgeving.”

Eén van die maatregelen is het systeem van de loopbaanrekening, waarbij men op een website realtime zal kunnen raadplegen hoe het zit met de opbouw van de pensioenrechten, om zo aan een efficiëntere carrièreplanning te doen.

Peeters wil ook bedrijven ondersteunen bij het opzetten van een geestelijk gezondheidsbeleid, zoals stress-management en het verhogen van de veerkracht van werknemers, in samenwerking met het Vlaams Gewest. De preventiecoaches kunnen dan ondersteund worden door begeleiders vanuit de overheid.

Bron: De Morgen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen