< Terug naar overzicht

Misdrijven in ziekenhuizen nemen toe

In 2010 heeft de politie bijna 4500 processen-verbaal opgesteld na een misdrijf in een ziekenhuis. Dat zou een stijging zijn van zeven procent in een jaar tijd.

Vooral het aantal ziekenhuisdiefstallen is fors gestegen met in één klap tien procent. "In een ziekenhuis is het dan ook altijd opendeurdag", zegt Luc Beaucourt, spoedarts in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Je kunt er geen bewaakt fort van maken."

Een recordaantal ziekenhuizen werkt nochtans met stewards, bewakingsagenten die de veiligheid moeten garanderen. "Al 115 van de 200 ziekenhuizen in ons land hebben er op dit moment één of meerdere in dienst", aldus Jan Eyckmans, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. "Maar we beseffen dat we met zulke ingrepen de criminaliteit niet helemaal weg krijgen."

Volksgezondheid wil in oktober uitpakken met een nieuw communicatiesysteem, een soort van Skype, om vooral de agressie op spoeddiensten aan te pakken. "Vaak loopt het mis omdat een patiënt die een vreemde taal spreekt, de dokter niet verstaat", meent Eyckmans. "Dit systeem zou dat probleem al kunnen indijken."

Bron: Gazet van Antwerpen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen