< Terug naar overzicht

Nederland voert keurmerk ‘gezinsvriendelijk bedrijf’ in

Waarschijnlijk voert Nederland dit najaar een keurmerk in voor ‘gezinsvriendelijke bedrijven’.

In een interview met Nu.nl zegt André Rouvoet (de Nederlandse vicepremier en minister voor Jeugd en Gezin in de ontslagnemende regering-Balkenende) dat er waarschijnlijk nog dit jaar een keurmerk ingevoerd wordt voor ‘gezinsvriendelijk bedrijf’. Dat officiële label zal voorbehouden zijn voor bedrijven die rekening houden met personeelsleden die werk en gezinszorg combineren.
Het gaat dus om bedrijven die flexibiliteit toestaan op maat van de werknemers, bijvoorbeeld met flexibele begin- en eindtijden. De minister pleit ook voor het wegnemen van culturele belemmeringen voor vaders die minder willen werken en meer tijd aan het gezin willen besteden.
De minister wijst erop dat een ‘gezinsvriendelijk personeelsbeleid’ ook in het belang van de werkgevers is. Hij zegt dat ze dat ook wel beseffen: “Werkgevers krijgen goed in de gaten dat concurrentie op loon of secundaire arbeidsvoorwaarden als een auto het arbeidspotentieel niet groter maakt, maar wel duurder.” De juiste m/v vind je beter als je de juiste, gezinsvriendelijke of ‘mensvriendelijke’ maatregelen neemt.

Bron: Intermediair PW, Nu.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen