< Terug naar overzicht

Negen op tien bedrijven hebben moeite met behouden HR-medewerkers

HR-professionals zijn moeilijk te binden. Dat blijkt uit onderzoek bij 100 grote Britse bedrijven.

Negen op tien bedrijven hadden in 2006 moeite met het behouden van de HR-medewerkers en dat is een opvallende stijging in vergelijking met het jaar ervoor. Toen voerde de in verloning gespecialiseerde consultancy Celre een gelijkaardig onderzoek uit en stelde vast dat zes op tien Britse bedrijven ondervond hoe moeilijk het is HR-professionals te behouden. Deze gegevens tonen aan dat retentie van HR-medewerkers veruit het meeste inspanningen vraagt in vergelijking met andere personeelscategorieën, aldus het Britse blad Personnel Today.
De oorzaken van dit probleem liggen bij de lage salarissen en de harde concurrentie van andere bedrijven. Ook de werkonzekerheid en een gebrek aan carrièremogelijkheden dragen bij tot het hoog verloop van HR-personeel.
Duncan Brown, assistent directeur-generaal van het Chartered Intiute of Personnel and Development (CIPD) getuigt: “Onderzoek toont aan dat HR-medewerkers het gevoel hebben van werkgever te moeten veranderen om hun cv, competenties en ervaring te versterken. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de groei van HR-jobs, kunnen bedrijven dus maar beter investeren in de ontwikkelingsmogelijkheden van hun personeel.”
Het onderzoek leert ook dat de salarisgroei bij Britse HR-medewerkers vertraagde in 2006. Vorig jaar steeg het salaris immers met 4,6% ten opzichte van 5,5% in 2005. De gemiddelde HR-directeur verdiende 120.421 pond in 2006 en kreeg een bonus van 33.140 pond. Het administratieve personeel verdiende gemiddelde 15.917 pond. De ‘HR business partners’ kenden de hoogste loonstijging met 9%, verantwoordelijken voor pensioenbeleid zagen hun loon met slechts 3,2% toenemen.
Het goede nieuws voor werkgevers is dat minder moeilijk werd om een vertrokken HR-professional te vervangen. Het aantal bedrijven dat problemen ondervond bij de rekrutering daalde van 67% in 2005 tot 62% in 2006.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen