< Terug naar overzicht

Negen ziekenhuizen krijgen label 'babyvriendelijk'

Negen Belgische ziekenhuizen krijgen het wereldwijde kwaliteitscertificaat 'Babyvriendelijk Ziekenhuis' toegekend voor het stimuleren van borstvoeding binnen de kraamafdeling. Daarnaast worden vijf kraamafdelingen aangemoedigd om verder te werken aan het project.

De uitreiking van de kwaliteitslabels gebeurt door Unicef en het Federaal Borstvoedingscomité van de FOD Volksgezondheid. In totaal zijn er nu 22 Belgische kraamafdelingen die het Baby Friendly Hospital Initiative of BFHI-certificaat dragen. Op termijn is het de bedoeling dat alle Belgische ziekenhuizen voldoen aan de criteria.

De negen nieuwe babyvriendelijke ziekenhuizen zijn het Algemeen Ziekenhuis Sint-Lucas Groenebriel in Gent, het Heilig Hart Ziekenhuis in Roeselare, het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, het Onze-Lieve-Vrouw Lourdes in Waregem, het Centre hospitalier des Ardennes in Libramont, het Centre hospitalier régional de Namur, het Hôpital Princesse Paola in Marche, de Maternité des Dix Lunes in Aat en de Maternité de Baudour.

Het project BFHI werd in 1991 gelanceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef om de promotie van borstvoeding te stimuleren. Het kwaliteitscertificaat 'Babyvriendelijk Ziekenhuis' wordt toegekend aan zorginstellingen die voldoen aan de wereldwijd geldende BFHI-criteria. De uitvoering van het BFHI in België is een centrale taak van het Federaal Borstvoedingscomité van de FOD Volksgezondheid.

Bron: De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen