< Terug naar overzicht

Nieuw Europees e-health actieplan

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het 'eHealth Actieplan 2014-2020' van de Europese Commissie. Met dit plan wil het Europees Parlement toewerken naar een volledig gebruik van digitale oplossingen in de gezondheidszorgsystemen van Europa.

Onder leiding van eurocommissaris Neelie Kroes werkt de commissie aan internationale e-health-normen. Er zullen ook standaarden, protocollen en procedures ontwikkeld worden om het Europese e-health-verkeer in goede banen te leiden.

Het actieplan is een update van het plan uit 2009. Dat was nodig door de snelle technologische ontwikkelingen, zoals de komst van medische apps. Uiteindelijk moet e-health de patiënt toegang geven tot zijn eigen medische gegevens, de kwaliteit van zorg verbeteren en de kosten helpen verlagen.

“E-health heeft in Europa alleen een goede toekomst als er in huizen, ziekenhuizen, zorgcentra en openbare gebouwen een verbinding kan gemaakt worden met betaalbare maar ultrasnelle breedbandverbindingen. Daarvoor zijn eerst tal van investeringen nodig in de telecomsector”, zegt Kroes. Maar ze is ervan overtuigd dat, ondanks dat miljoenen Europeanen nu al gebruik maken van zorg op afstand en medische apps, de gloriejaren voor e-health in de toekomst liggen.

Bron: Zorgvisie

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen