< Terug naar overzicht

Nieuwe masteropleiding in public en non-profitmanagement

TiasNimbas Business School, verbonden aan de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven, ontving een accreditatie voor een eerste Nederlandse postinitiële academische opleiding voor leidinggevenden in de publieke en non-profitsector.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie verleende de accredidatie voor de opleiding Executive Master in Public & Non-Profit Management (MPM). "De publieke sector is volop in beweging. We verwachten van publieke organisaties dat zij een antwoord hebben op complexe vraagstukken als veiligheid, gezondheidszorg en milieu, terwijl dezelfde organisaties met enorme bezuinigingen te maken hebben en beïnvloed worden door de markt, politiek en samenleving. Een zeer uitdagend krachtenveld waar goed management en leiderschap essentieel is", aldus Gerda Van Dijk, academic director van het MPM-programma.

Met deze accreditatie beschikt Nederland over de eerste postinitiële academische opleiding voor leidinggevenden in de publieke en non-profitsector. "Te vaak wordt nog gedacht dat publieke organisaties net zo aan te sturen zijn als een bedrijf. Het management van publieke en non-profitorganisaties verschilt echter op vele vlakken van het management in het bedrijfsleven. Wij nemen die verschillen als vertrekpunt in deze opleiding", volgens Van Dijk.

De opleiding biedt leidinggevenden met minimaal een HBO-diploma en ruime relevante werkervaring, de mogelijkheid zich op academisch niveau te scholen op het gebied van management in de publieke en non-profitsector. In de opleiding is er, naast een forse kenniscomponent, veel aandacht voor de dagelijkse complexiteit waar leidinggevenden in de publieke sector mee worden geconfronteerd, voor ethische kwesties en oordeelsvorming. De goede balans tussen theoretische onderbouwing en op praktijk gerichte cases, maakt toepassing van de inhoud in de eigen organisatie direct mogelijk.

De opleiding wordt in deeltijdvorm aangeboden en duurt anderhalf jaar. Meer informatie is te vinden op www.tiasnimbas.edu.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen