< Terug naar overzicht

Nieuwe website rond kwaliteitsvolle integrale zorg

Inge Vervotte startte met de website www.kizo.be om een positieve bijdrage te leveren aan het debat in de gezondheidszorg. KIZO staat voor een kwaliteitsvolle integrale zorgorganisatie waarin de structuren, het organigram en het beleid dienend zijn om de centrale doelstelling te bereiken: een verrijkende en verreikende gezondheidszorg op maat van de mens.

Voorstanders van een KIZO gaan ervan uit dat een goede, kwaliteitsvolle en professionele zorgrelatie (tussen beroepsbeoefenaar en gebruiker) bijzonder is en essentieel om goede gezondheidszorgen te kunnen verschaffen. Alles wat de kwaliteit van de zorgrelatie ondermijnt of beschadigt, doet de kwaliteit van de zorg verminderen. Het doel is dus om een cultuur in het algemeen en een organisatie in het bijzonder te stimuleren en promoten, die kwaliteitsvolle en professionele zorgrelaties versterkt, koestert, uitbouwt en zelfs centraal stelt.
De website reikt expliciet de hand uit naar het publiek en de zorgprofessionals om de discussie over kwaliteitsvolle en integrale zorg mee te voeden. Vervotte verwoordt haar bedoelingen zo: "Deze website heeft als doel om een verrijkende en verreikende gezondheidszorg op maat van de mensen te stimuleren, te promoten en te ontwikkelen. In Cambridge heb ik gewerkt aan een tekst rond integrale gezondheidszorgorganisaties. Ik wilde deze laten toetsen door een neutraal netwerk, dat mee kan bijdragen. Daarom heb ik gekozen voor een website, als medium dat een snelle uitwisseling van gegevens met vele personen mogelijk maakt. Ik geloof dus uitdrukkelijk in het dynamische gegeven van deze site. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die achter deze doelstellingen staan en die daar ook een positieve inbreng toe willen leveren door aansluitende teksten, voorbeelden, ervaringen, onderzoeken en dergelijke meer aan te wijzen, om zo tot een positieve, virtuele beweging te komen van mensen met een hart voor de gezondheidszorg.
Dagelijks worden we overspoeld met blogs, mails en berichten die iets aanklagen op een negatieve manier, die soms ronduit agressief, beledigend, intimiderend of conflictueus zijn en die letterlijk en figuurlijk negativiteit op een brede manier bij vele mensen verspreiden. Deze website heeft juist de tegenovergestelde bedoeling. Indien u een mooie, zinvolle en interessante tekst gelezen heeft over het onderwerp of een mooie ervaring, suggestie of praktijkvoorbeeld gevonden heeft, aarzel dan niet om het ons te laten weten. Wij verspreiden het dan verder langs deze weg in dit positief virtueel netwerk."

Info: www.kizo.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen