< Terug naar overzicht

Nieuwe witte woede op komst

De christelijke bediendebond (LBC-NVK) keurde het ontwerpakkoord voor de Vlaamse non-profitsector goed. Maar de vakbond kondigt op federaal niveau actie aan. De socialistische vakbond buigt zich later over het akkoord.

Het Vlaamse akkoord heeft onder meer betrekking op werknemers in de gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, algemeen welzijnswerk, kinderopvang, de centra voor geestelijke gezondheidszorg, socio-cultureel werk, de beschutte en sociale werkplaatsen en de thuiszorg.

Het akkoord heeft betrekking op zowat 130.000 personeelsleden. Het omvat onder meer een opstap naar een echte dertiende maand, maar ook kwaliteitsmaatregelen.

Voor de federale non-profit (onder meer de rusthuizen en de ziekenhuizen) blijft een akkoord echter nog steeds uit. De LBC-NVK-militanten zetten daarom ook het licht op groen voor een ‘actieplan’ in de federale non-profit.

Het startschot daarvoor zal in Brussel gegeven worden, en later ook in de instellingen en de regio's. Een startdatum is nog niet vastgelegd. Maar die zou er heel snel komen, belooft de vakbond.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen