< Terug naar overzicht

Onderwijs en beroepspraktijk beter op elkaar afgestemd

Gentse ziekenhuizen en opleidingen verpleegkunde stemmen studentenvaardigheden beter af op de praktijkbehoeften. Hiervoor werkten ze samen een uniforme stagebegeleiding voor alle studenten verpleegkunde.

De vier grote Gentse ziekenhuizen (AZ Maria Middelares, AZ Jan Palfijn, AZ Sint-Lucas en UZ Gent) en vijf onderwijsinstellingen (HoGent, Arteveldehogeschool, BenedictusPoort, IVV Sint-Vincentius en Vesaliusinstituut) gaan nauwer samenwerken om het onderwijs en de beroepspraktijk van verpleegkundigen beter op elkaar af te stemmen.

De partners werkten elf gemeenschappelijke verpleegkundige procedures en een uniforme stagebegeleiding uit voor alle Gentse studenten die op stage gaan in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Dat moet ervoor zorgen dat verpleegkundige vaardigheden op een transparante manier aangeleerd worden, in overeenstemming met de behoeften van het werkveld. Bovendien optimaliseert het begeleidingsdocument voor de stages de leer- en groeikansen van de verpleegkundestudenten.

Vanaf september 2014 gebruiken alle Gentse onderwijsinstellingen met verpleegkundeopleidingen op alle stageplaatsen de procedures en het begeleidingsdocument.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen