< Terug naar overzicht

Onderzoek naar vaccinatiegraad gezondheidspersoneel

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen laat een steekproef uitvoeren om te peilen naar de vaccinatiegraad van gezondheidspersoneel in ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Dat heeft minister Vandeurzen gezegd in antwoord op een vraag van Open VLD-parlementslid Freya Saeys. In de gezondheidsdoelstellingen staat dat tegen 2020 ten minste 80 procent van het gezondheidspersoneel gevaccineerd zou moeten zijn tegen de seizoensgriep. Maar het ontbreekt voorlopig aan correcte cijfers. Een wettelijke verplichting om gezondheidspersoneel te vaccineren, is er niet.

Volgens minister Vandeurzen bestaan er momenteel geen duidelijke cijfergegevens over de vaccinatiegraad van gezondheidspersoneel in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Daarom is de minister een studie gestart. Hierbij wordt ernaar gestreefd om een steekproef te hebben van 2500 gezondheidswerkers in ziekenhuizen in Vlaanderen en 500 gezondheidswerkers in woonzorgcentra in Vlaanderen.

Uit cijfers van het Vlaams Indicatorenproject Woonzorgcentra blijkt wel dat de vaccinatiegraad de voorbije jaren rond 42 à 43 procent lag. Maar daarbij gaat het om vaccinaties die betaald zijn door het woonzorgcentrum. Het kan altijd dat personeelsleden zijn gevaccineerd door hun eigen huisarts. Die gegevens zitten niet in het cijfer.

Bron: De Standaard

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen