< Terug naar overzicht

Onrust in Gents onderwijs

De 20 provinciale, stedelijke en gemeenschapsscholen in Gent stemmen vanaf volgend schooljaar hun onderwijsaanbod op mekaar af. Dit betekent dat nogal wat leerkrachten en leerlingen verhuizen naar een andere school.

De 20 provinciale, stedelijke en gemeenschapsscholen in Gent stemmen vanaf volgend schooljaar hun onderwijsaanbod op mekaar af. Dit betekent dat nogal wat leerkrachten en leerlingen verhuizen naar een andere school. In totaal zijn meer dan 9000 jongeren en honderden lesgevers bij de samenwerkingsoperatie betrokken. Naast het vrij onderwijs bestaan dan nog slechts de officiële scholen.
De onderhandelingen over de samenwerking zijn al in 2001 gestart, begin januari 2003 werden de eerste concrete plannen voorgesteld. “We gaan mekaar aanvullen in plaats van beconcurreren”, zegt schepen Freya Van den Bossche. “We doen dit uit overtuiging en niet uit noodzaak, want inzake leerlingenaantallen boeren we alledrie goed. De scholen krijgen een duidelijk profiel: zorg, bouw, kunst, lichaamsverzorging, voeding… Zo kunnen ze zich specialiseren en topkwaliteit aanbieden.” Er wordt op gewezen dat er geen ontslagen zullen vallen.
Een werkgroep met ambtenaren en vakbonden werkt de zaken technisch uit. Over enkele weken moeten alle betrokkenen weten waar zij aan toe zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen