< Terug naar overzicht

Ontwerpakkoord in Vlaamse non-profitsector

Werkgevers en vakbonden van de Vlaamse witte sectoren bereikten overeenstemming met de Vlaamse regering over een cao tot 2015. De liberale vakbond keurde het voorakkoord al goed.

De cao geldt voor de 150.000 werknemers van de gehandicaptenzorg, de kinderopvang, de thuiszorg, de bijzondere jeugdzorg, het algemeen welzijnswerk, de centra geestelijke gezondheidszorg, het sociaal-cultureel werk, en de beschutte en sociale werkplaatsen.

Er zit geen grote salarisverhoging in. Wel een verhoging van de eindejaarspremie tot in de buurt van de ‘dertiende maand’ die gebruikelijk is in de privésector. Dat kost 59 miljoen euro.

Er is ook geld om de bijdragen voor de aanvullende pensioenen op te trekken. Er kunnen 3500 personeelsleden extra aangeworven worden. En op vraag van de werkgevers bevat de cao ook maatregelen om de sector aantrekkelijker te maken voor nieuwe werknemers.

Er is ook een gelijkaardige cao voor de 40.000 Vlaamse ambtenaren tot stand gekomen tussen de Vlaamse regering en de vakbonden van haar personeel. Daarover zijn nog geen details bekend. Die cao moet ook nog besproken worden met de vakbondsachterban.

Voor een cao voor de federale witte sector (ziekenhuizen, rusthuizen, enzovoort), is het wachten op een nieuwe regering. Daar is maanden geleden wel een voorlopige cao gesloten voor één jaar.

Bron: De Standaard/ACLVB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen