< Terug naar overzicht

(On)zichtbaar ziek in de zorgsector

Ter afsluiting van het project DM@Work, gesteund door het Europees Sociaal Fonds, organiseren Prevent en de Groep Idewe een symposium '(On)zichtbaar ziek in de zorgsector'. In dit project staan jobbehoud en re-integratie van werknemers met gezondheidsproblemen centraal.

Gezondheidsproblemen en functionele beperkingen zijn een belangrijke oorzaak van langdurig ziekteverzuim en zelfs uitval uit de arbeidsmarkt. Dit zeker in de zorgsector, die voor velen een fysiek en psychisch zware omgeving is om in te werken.

Het project DM@Work werd bekroond tot ESF-ambassadeur 2011. DM@Work ontwikkelde en publiceerde vier praktijkhandboeken die bedrijven en intermediairen ondersteunen bij het opzetten van een jobbehoud- en re-integratiebeleid voor werknemers met langdurige gezondheidsproblemen. Een van die handboeken richt zich specifiek op de zorgsector.

Ter afsluiting van het project DM@work wordt het symposium '(On)zichtbaar ziek in de zorgsector' gehouden. Met een panelgesprek, een reportage en workshops komt men te weten hoe men best een beleid opzet om werknemers met gezondheidsproblemen te behouden of hoe hun terugkeer na ziekte te bevorderen.

Het symposium vindt plaats op 20 mei in het Provinciehuis Vlaams-Brabant te Leuven van 9 tot 17 uur. Doelgroep zijn o.a. directieleden, verantwoordelijken van personeelsdiensten en interne preventiediensten uit de zorgsector. Deelnameprijs: 65 euro, inclusief lunch en handboek over disability management in de gezondheids- en welzijnssector.

Inschrijven vóór 10 mei door te mailen naar symposium20mei2011@idewe.be
Meer informatie op www.disability-management.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen