< Terug naar overzicht

Op zes jaar tijd een derde meer 50-plussers bij starters

In de voorbije zes jaar nam het aandeel 50-plussers bij de starters met een derde toe. Vandaag is 12 procent van alle starters ouder dan 50. Die groei komt er vooral omdat steeds meer vrouwen kiezen voor een carrière als zelfstandige, terwijl bij de mannen juist een omgekeerde trend merkbaar is.

Uit de cijfers van Acerta Sociaal Verzekeringsfonds voor de periode 2012-2017 blijkt dat 11,9 procent van alle starters ouder is dan vijftig. Die kleine 12 procent is het hoogste percentage van de laatste zes jaar. En dat is eerder aan de vrouwen dan aan de mannen te danken. 60 procent van alle late starters zijn mannen, maar het zijn wel de vrouwen die aan een inhaalbeweging bezig zijn. Dankzij hen is er dus sprake van een sterke stijging. Het aantal vrouwelijke 50-plussers is de laatste vijf jaar met 7 procent toegenomen, bij de mannen zien we een daling van 4 procent.

Bijna 60 procent in hoofdberoep

Wie ervan uitgaat dat het vooral over mensen gaat die in de herfst van hun loopbaan in bijberoep nog iets erbij doen, vergist zich. Liefst 57,4 procent doet het in hoofdberoep. Het is ook op de leeftijd van vijftig dat de ondernemerschapsklok het hardst tikt, dan is het blijkbaar nu of nooit en kiezen velen die twijfelden, om er toch voor te gaan.

De vijftiger die zijn actieve loopbaan wil afsluiten met het runnen van een eigen koffiebar is geen uitzondering, de late horecaroeping staat hoog in de ranking van populaire startbedrijven. Dat en een eigen winkel beginnen zijn niet zelden laat-gerealiseerde dromen. Die nieuwe activiteit als zelfstandige sluit dan ook zeker niet noodzakelijk aan bij wat de starter tot dan deed.

Dat is wellicht anders voor de nummer één activiteit van startende 50-plussers, namelijk consultancy. Zelfstandig consulent worden is voor de meesten een niet zo grote stap: qua investering valt dat mee en die mensen starten ook al met een eerder opgebouwde expertise.

Positieve én negatieve prikkels

Waarom mensen relatief laat nog de stap naar het ondernemerschap zetten, kan verschillende redenen hebben. Een gunstig economisch en meer specifiek een gunstig ondernemerschapsklimaat – denk maar aan de taxshift – helpen alvast.

Maar niet alle motivatoren zijn positieve, het kan ook gaan over wat er niet meer is: het niet meer kunnen kiezen voor gunstige uitstapmodules voor oudere werknemers, bijvoorbeeld. Of een laat ontslag gecombineerd met verhoogde pensioenleeftijden, ook dat kan de finale duw in de rug zijn. Maar enige latente ondernemerschapsdrang zal er wellicht al wel eerder zijn geweest.

Bron: Acerta (acerta.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen