< Terug naar overzicht

Opleiding assistenten ook in niet-universitaire ziekenhuizen vergoed

De ziekteverzekering zal vanaf 2016 de opleiding van artsen-specialisten in opleiding, de zogenaamde ASO’s, ook in niet-universitaire ziekenhuizen vergoeden.

Dat meldt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Momenteel komt het RIZIV enkel tussenbeide wanneer de opleiding van de specialisten in spe in één van de universitaire ziekenhuizen gebeurt.

Met het nationaal akkoord artsen-ziekenfondsen 2015 van eind december gingen de verschillende partijen akkoord over de financiering van de opleiding van alle assistenten. De opleiding van ASO's in de andere ziekenhuizen wordt nu volledig via de honoraria van de stagemeesters of door de pools van honoraria van het betrokken specialisme geregeld.

Het is een eerste stap om tot een volwaardige vergoeding te komen van artsen-specialisten in opleiding en van hun stagemeesters, ook in de niet-universitaire ziekenhuizen.

De BVAS is blij met deze stap voorwaarts, maar blijft ook ijveren voor een beter statuut van de artsen in opleiding, een correcte naleving van de wet op de arbeidsduur en een aanvaardbare financiering voor de bijkomende gepresteerde uren.

Bron: BVAS

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen