< Terug naar overzicht

Opleiding verpleegkundigen te beperkt

Sommige ziekenhuizen in het Brusselse geven pas afgestudeerde verpleegkundigen een vol jaar extra opleidingen, wat vragen oproept over de kwaliteit van de bestaande opleidingen. Er zou vooral wat schorten aan hun praktijkervaring, maar ook tegen hygiëne worden fouten gemaakt.

Volgens Zorgnet Vlaanderen wordt de kloof tussen de opleidingen en de praktijk groter. Daarvoor bestaan meerdere verklaringen. Zo ligt de druk op verpleegkundigen behoorlijk hoog. Niet alleen moeten ze rekening houden met de vragen van de artsen, ook patiënten en hun familie trekken behoorlijk aan hun mouwen. Bovendien hebben begeleiders door alle extra taken minder tijd om stagiairs nauw op te volgen.

Ook de technologische vernieuwing in de geneeskunde maakt extra opleidingen noodzakelijk. Terwijl studenten op school een brede basis meekrijgen, leren ze pas in het ziekenhuis hoe ze dure en ingewikkelde machines moeten gebruiken. Zorgnet Vlaanderen nuanceert dat dit niet eigen is aan de zorgsector en dat er tal van sectoren zijn waar beginnelingen extra opleidingen krijgen.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen