< Terug naar overzicht

Opleidingen: coaching was de trend in 2003

Buiten het domein ‘informatica’, was ‘coaching’ in 2003 de meest gebruikte zoekterm door de hongerigen naar vorming en opleiding. Qua methode wekte e-learning weinig enthousiasme. Dat leren de statistieken van Traininginfo.be en Formbase.

-

Het verbaast ons niets dat ‘coaching’ vorig jaar de meeste vragen naar informatie opriep onder degenen die op zoek waren naar een opleiding. Over het thema verscheen in 2003 ook een niet bij te houden aantal boeken. Informatica-opleidingen buiten beschouwing gelaten, wordt de top tien van onderwerpen die de meeste belangstelling opwekten rond gemaakt door (in dalende volgorde): onderhandelen, projectbeheer, stress, interview, balanced scorecard, assertiviteit, logistiek, marketing en audit.


De opleidingsvraag proportioneel verdeeld per thema zag er als volgt uit: communicatie (21%), management (18%), informatica (17%), wetenschap en techniek (9%), financiën (9%), commercieel (9%), talen (7%), organisatie (6%) en veiligheid (4%).


Slechts 25% van de zoekenden vermeldden een voorkeur voor een type opleiding. Binnen dat kwart waren de open opleidingen het meest in trek (62%). Een combinatie van open en in-company droeg de voorkeur weg van 35% van het kiezende publiek. In-company opleidingen waren goed voor 18%, terwijl e-learning met 7% op weinig enthousiasme kon rekenen.
Deze gegevens zijn gebaseerd op de statistiek van 232.000 zoekopdrachten in de opleidingendatabase van Traininginfo.be. (www.traininginfo.be)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen