< Terug naar overzicht

Opmars verpleegkunde in afstandsonderwijs

In het afstandsonderwijs is verpleegkunde bijzonder populair. Scholen als de KaHo Sint-Lieven (Sint-Niklaas en Aalst) noteerden ten opzichte van vorig jaar zelfs een verdubbeling van het aantal inschrijvingen.

"In de opleiding Verpleegkunde vormen deze studenten nu al twintig procent van het totaal", weet Monique Deplaecie, coördinator van de leerformule in de KATHO West-Vlaanderen.

De redenen zijn divers. "Vaak zijn het al iets oudere mensen die het afstandsonderwijs combineren met een job en een gezin. Zij zoeken meer voldoening dan in hun huidige werk en willen via het nieuwe diploma op termijn een carrièreswitch doen. Een andere groep is veeleer op zoek naar werkzekerheid in tijden van crisis. Zij kiezen voor studies verpleegkundige omdat het een knelpuntberoep is."

Volgens de coördinator zijn de kwaliteitsgaranties van het afstandsdiploma identiek aan die van het dagonderwijs: "Meer nog, onze studenten nemen vaak nog de ervaring en levenswijsheid mee vanuit andere jobs. Hun maturiteit is een extra troef voor werkgevers."

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen