< Terug naar overzicht

Oprichting agentschap voor de gegevensdeling in de zorg

Het nieuwe Vlaamse agentschap voor de gegevensdeling in de zorg wordt dit najaar opgericht.

Het Vlaams Agentschap voor Samenwerking rond Gegevensdeling tussen de Actoren in de Zorg, kortweg ‘agentschap voor de gegevensdeling in de zorg’, krijgt stilaan vorm. Het nieuwe agentschap zal dit najaar opgericht worden. Het past in het actieplan ‘naar een eZorgzaam Vlaanderen’, dat wil inzetten op een netwerk voor gegevensdeling tussen actoren in de zorg. Het gaat daarbij om een ‘virtueel’ netwerk waarin zorgverstrekkers gegevens kunnen delen over bestaande fysieke netwerken.

Het agentschap zal geen eigen personeel hebben, maar zal ingebed worden in het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG). Daarom zal de secretaris-generaal van het Departement WVG, Karine Moykens, aangeduid worden als gedelegeerd bestuurder en komt er ook geen functie van algemeen directeur.

Er zal ook een raad van bestuur worden aangeduid met vertegenwoordigers uit verschillende organisaties in de zorgsector en de Vlaamse regering zal regeringsafgevaardigden voordragen.

Er komt eveneens een structurele samenwerking rond informatisering en gegevensdeling met het Departement Informatie Vlaanderen, dat later samengevoegd wordt met het Agentschap Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) tot het Agentschap Informatie Vlaanderen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen