< Terug naar overzicht

Overgangsmaatregelen BBT en BBK Geriatrie gelden niet langer

In onderwijs- en zorginstellingen heerst blijkbaar nog onduidelijkheid over de juiste informatie voor verpleegkundigen die zich willen verdiepen in de geriatrische zorgcontext via een bijkomende opleiding om te voldoen aan de erkenningscriteria voor de bijzondere beroepstitel (BBT) of bijzondere beroepsbekwaamheid (BBK) Geriatrie.

De overgangsperiode om de aanvraag in te dienen liep aanvankelijk af eind december 2010. Daarop volgde een periode van onzekerheid over het al dan niet uitbreiden van het ministerieel besluit tot de residentiële sector. In juni 2012 kwam de uiteindelijke beslissing om de residentiële ouderenzorg te includeren en de overgangsmaatregel te verlengen tot eind september 2012. De minister besliste dat die overgangsperiode nu afgelopen is, ondanks het felle protest van koepelorganisaties zoals het NVKVV en Zorgnet Vlaanderen om die nog te verlengen.

Het is dus niet meer mogelijk om met een minimum opleidingsprogramma van 150 uur (BBT) of 50 uur (BBK) een aanvraag te doen voor de BBT of de BBK Geriatrie. Vanaf nu is een bijkomende opleiding van 60 studiepunten nodig met theorie en praktijk voor een BBT en 150 uren vorming voor een BBK.

Er is ook geen uitbetaling van de premies BBT en BBK met terugwerkende kracht voor de periode vóór 6 juli 2012 voor verpleegkundigen in woonzorgcentra.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen