< Terug naar overzicht

Patiënten evalueren hun zorgverleners

Er is controverse ontstaan over de nieuwe website www.verbeterjezorg.be, waar patiënten en mantelzorgers ervaringen kunnen achterlaten over hun zorgverlener. Verpleegkundigen, artsen of apothekers kunnen er ook beoordeeld worden met een score.

Volgens het Antwerpse adviesbureau i12, dat het initiatief op poten zette, zorgt deze website voor 'patient empowerment', waarbij een open communicatie over de zorgverlening moet leiden tot een verbetering van kwaliteit en service. Wie een beoordeling van een patiënt ontvangt, krijgt daar via de mail melding van en kan er rechtstreeks en/of publiekelijk op reageren. Patiënten mogen anoniem op de site staan, maar hun mailgegevens zijn bekend bij de webmaster.

De reacties op het initiatief zijn verdeeld. Patiëntenverenigingen, zoals het Vlaams Patiëntenplatform, vinden het een stap in de goede richting. Anderen, zoals de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten, zijn resoluut tegen omdat onterechte kritiek de reputatie van de zorgverstrekker onderuit kan halen. Marleen Beke uit Zwijnaarde is voorlopig de enige verpleegkundige die op de website werd beoordeeld. Ze ontving een 8 op 10 voor haar deskundigheid.

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen