< Terug naar overzicht

Personeel stapt op bij tekort aan vrije tijd

Het evenwicht tussen werk en privé-leven is voor vier op vijf Britse werknemers van cruciaal belang in hun beslissing om al dan niet een andere baan te zoeken. Een interessant gegeven wanneer men bedenkt dat 40% werkelijk overweegt om het bedrijf te verlaten. Dat blijkt uit een enquête van Watson Wyatt bij 3000 werknemers uit de private sector.

Bijna iedereen wil naast de uren op het werk nog voldoende vrije tijd overhouden. De beschikbare vrije tijd blijkt voor 80% van de werknemers zowat de belangrijkste factor te zijn in de beslissing om te volharden in de huidige baan, dan wel ander werk te zoeken. Watson Wyatt vindt nauwelijks verschillen naar functieniveau van de werknemers. De antwoorden van managers en niet-managers zijn bijna identiek.

De waarde van dit gegeven is niet te onderschatten, temeer omdat volgens de peiling vier op tien werknemers ernstig overwegen om inderdaad een andere baan te zoeken. Voorzitter Jake Outram van Watson Wyatt rekent op het inlevingsvermogen van de werkgever: “Werkgevers moeten bij hun personeel nagaan of de balans tussen werk en vrije tijd niet uit evenwicht geraakt. Ze moeten dit zorgvuldig meten en strategieën ontwikkelen die de werknemers zelf helpen om hun werk onder controle te houden.” Anders gaat het beste volk lopen, vreest Outram: “De hardste werkers gaan het eerst over de grens. Na een tijd maken ze voor zichzelf uit of ze op deze manier verder willen. Zorg dat het niet zo ver komt.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen