< Terug naar overzicht

Premie voor gespecialiseerde verpleegkundigen geregeld

Gespecialiseerde verpleegkundigen in de geriatrie en in de oncologie moeten zich geen zorgen meer maken over de toekenning van de premie in het kader van het attractiviteitsplan voor het verpleegkundig beroep.

Sinds 2010 kunnen de verpleegkundigen erkend voor een bijzondere beroepstitel of een bijzondere beroepsbekwaamheid een jaarlijkse premie ontvangen. Deze premie wordt enkel toegekend aan de verpleegkundige, erkend voor een titel of bekwaamheid, die effectief tewerkgesteld is in een erkende dienst, erkende functie of een erkend zorgprogramma van een ziekenhuis dat deze specialisatie aanbiedt, in een rustoord voor bejaarden (ROB) of een rust- en verzorgingstehuis (RVT).

Omdat de erkenningsprocedure vrij lang duurt, kunnen er problemen ontstaan bij de berekening van de premie. Om dat te vermijden stelde het directoraat-generaal 'Basisgezondheidszorg en Crisisbeheer' van de FOD Volksgezondheid een brief op die bij de erkenningsaanvraag gevoegd zal worden.

Deze brief vermeldt de datum waarop de administratie het erkenningsdossier als volledig beschouwt. Ook de verpleegkundigen die hun erkenning al ontvangen hebben, krijgen een brief met vermelding van de datum waarop het erkenningsdossier als volledig werd beschouwd.

Iedere verpleegkundige die aan de voorwaarde voor de premie voldoet, kan met deze brief bij de directie van zijn of haar instelling terecht om de datum van het afgesloten dossier te laten valideren als de datum waarop hij of zij voldoet aan de erkenningsvoorwaarde die bepalend is voor de berekening van de premie.

Voor alle vragen in verband met de toekenningsvoorwaarden voor de premie: zie FAQ op www.health.belgium.be. Voor alle andere info: 02/524.97.97 of info@gezondheid.belgie.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen