< Terug naar overzicht

Presenteïsme breekt werknemer en werkgever zuur op

Mensen die doorwerken tijdens ziekte betalen hier later de tol voor. Ze nemen op een later moment juist meer ziekteverlof op dan collega’s die meteen ziek thuis blijven. Dat blijkt uit onderzoek van de Zweedse Karolinska Universiteit.

Het is beter ziek thuis te blijven, dan toch naar het werk te gaan. Wetenschappers van de Zweedse Karolinska Universiteit hebben dat bewezen na grootschalig onderzoek.
De onderzoekers bestudeerden twee populaties: een groep werknemers (de meerderheid vrouwen) van 3757 personen actief in de publieke sector én een groep van 2485 werknemers (hoofdzakelijk mannen) uit de privésector.
Uit de studie blijkt dat, over de populaties heen, werknemers die meer dan vijfmaal blijk gaven van presenteïsme in het observatiejaar (2000), in de daaropvolgende meetjaren (2002 en 2003) beduidend meer kans maken (40 tot 50 procent) om gedurende 30 opeenvolgende dagen afwezig te zijn.
Het verband blijft overigens behouden wanneer eerder ziekteverzuim, gezondheid, demografische kenmerken, levensstijl en werkgerelateerde variabelen in rekening worden gebracht.

Werkgevers moeten dus voorzichtig omspringen met presenteïsme. Maar de resultaten wijzen er ook op dat antiverzuimmaatregelen een tegengesteld effect kunnen hebben, wanneer ze ertoe leiden dat werknemers zich verplicht voelen toch te gaan werken. Uiteindelijk is het voor iedereen beter om ziekteverlof op te nemen als dat nodig is.

Bron: Journal of Occupational & Environmental Medicine, HR praktijk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen