< Terug naar overzicht

Registratie van zorgkundigen is verlengd

Verzorgenden krijgen extra tijd om hun dossier in te dienen en bijscholing te volgen. Eerstejaarsstudenten vroedkunde kunnen echter nog niet aan de slag als zorgkundige.

Verzorgenden zullen hun aanvraag tot registratie als zorgkundige kunnen indienen tot 30 juni 2012. De voorwaarden zijn dat zij tewerkgesteld werden in een verzorgingsinstelling vóór einde 2008 en over het juiste diploma beschikken. Ondertussen hebben zij nog tijd tot 31 december 2015 om de vereiste 120 uren bijscholing te volgen en hun definitieve registratie in te dienen. Voordien gold 13 februari 2011 als uiterste datum.

Studenten kunnen zich laten registreren als zorgkundige wanneer ze geslaagd zijn in de examens van het eerste jaar van de HBO of bacheloropleiding verpleegkunde. Zo kunnen ze in de zomerperiode een studentenjob als zorgkundige in een instelling doen. Voor studenten vroedkunde geldt dit echter niet. Het Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen (NVKVV) heeft hiervoor al herhaaldelijk gepleit in de Nationale Raad voor Verpleegkunde, maar het is de Federale Raad voor de Vroedvrouwen die hiervoor actie moet ondernemen.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen