< Terug naar overzicht

Roep naar verplegend personeel wordt gehoord

Uit cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad en het Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs blijkt dat het aantal studenten verpleegkunde flink stijgt.

Dit schooljaar wordt een totaal van 13.101 studenten verpleegkunde opgetekend, een stijging van 12,7 procent of 1473 inschrijvingen. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen maakte de cijfers bekend in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement.

Zoals bekend wil Vandeurzen het tekort aan verzorgend personeel in zieken- en rusthuizen aanpakken met een actieplan dat er tegen 2014 moet voor zorgen dat 60.000 extra zorgverleners aan de slag gaan. Om jongeren warm te maken voor een job in de zorgsector, plant de minister verschillende imagocampagnes. De eerste daarvan komt eraan op 10 november. Er wordt ook een ambassadeur aangesteld die deze campagnes moet coördineren.

Ten opzichte van 2004 is het aantal bachelorstudenten verpleegkunde verdubbeld. In de bachelor verpleegkunde is er een stijging met 1016 studenten (15,4 procent). Bij de afdeling vroedkunde bedraagt de stijging 2,7 procent. In het hoger beroepsonderwijs studeren nu 3517 personen verpleegkunde, dat is een stijging met 13 procent. Het lijkt dus wel dat de jongeren de grote vraag naar zorgtalent vandaag en morgen als een opportuniteit zien. Zeker in crisistijd zijn de werkzekerheid en opleidingskansen van social-profitberoepen belangrijke troeven.

Bron: Verso, De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen