< Terug naar overzicht

Ruim 1300 extra bedden in rust- en verzorgingstehuizen

Vanaf juli mogen er in Vlaanderen meer dan 1300 bedden in de rust- en verzorgingstehuizen bijkomen. Nu al zijn er in Vlaanderen meer dan 42.000 RVT-bedden.

Ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, kunnen in ons land terecht in woonzorgcentra of – als ze zwaar zorgbehoevend zijn – in RVT's. De federale overheid financiert de zorgkosten van die centra en tehuizen. Voor woonzorgcentra liggen de zorgkosten wel ongeveer 25 euro per bewoner per dag lager dan voor RVT's.

De vraag naar meer RVT-bedden is echter hoog. Ongeveer 6000 bewoners wachtten vorig jaar op een RVT-statuut. De programmatie van het aantal RVT-bedden wordt in België geregeld via protocolakkoorden tussen de verschillende overheden. De ministers van Volksgezondheid keurden de uitbreiding in juni goed.

"Vlaanderen kent een sterk uitgebouwde thuiszorg. De vergrijzing van de bevolking maakt echter dat een toenemend aantal ouderen omwille van een complexe zorgvraag nood hebben aan residentiële zorg", aldus minister Jo Vandeurzen. "Een uitbreiding van de federale programmatie voor RVT's was dan ook absoluut noodzakelijk."

Bron: Nieuwsblad.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen