< Terug naar overzicht

"Significant verband tussen HR-praktijken en bedrijfsresultaten is bewezen"

Wat is het verband tussen diverse HR-praktijken en de bedrijfsresultaten? Kan dat ook bewezen worden?

“Er zijn meer dan honderd degelijke onderzoeken gebeurd, in verschillende landen en bedrijfstakken, alsook over de verschillende economische sectoren heen, die aantonen dat er een significant verband bestaat tussen HR-praktijken en de bedrijfsresultaten op diverse gebieden. Het gaat niet om zomaar enkele vlugge enquêtes of studies, maar om wetenschappelijke onderzoeken, waarvan er vele gepubliceerd zijn in gerenommeerde academische tijdschriften, die dan ook geverifieerd zijn door andere onderzoekers. De bewijslast is verpletterend. Als werkgevers dat feit nu nog steeds niet willen aanvaarden, dan zullen ze het wel nooit doen.”

Aan het woord is Jeffrey Pfeffer. Op dinsdag 24 september geeft de Amerikaanse gerenommeerde professor zelf een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies, niet alleen over de wijze waarop bedrijven beduidend betere resultaten kunnen boeken als ze meer aandacht besteden aan hun medewerkers, maar ook over de manier waarop HRM dat straffe statement kan bewijzen.

In HR Square van juni vindt u alvast een interview met de hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’. Daar heeft hij het vooral over de huidige arbeidsrelaties en het wel en wee van HR.

Mis deze unieke kans niet om hem in Brussel zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen